Huvudmenyn
Bilder - Roliga
Brevgeneratorer
Elakheter
Filmer & klipp
Humornyheter
Listor
Namnhumor
Om Torsten & sajten
Ordvitsar
Politiska skämt
Roliga Historier
Satirnyheter
Spel
Tecknat
Tester
Texter
Tjänster
Utbildningar
Vykort / E-kort
Senaste Besökaren
Humor bl a i form av sådana här roliga bilder.
Ny Humor

Ny humor från Farbror Torsten finns på den mobilanpassade humorsajten.

Passande rubrik

Är du trött på PK-muppar? Läs Elakingens blogg.

Arkivet med Veckans Tönt

Veckans Töntar kvartal 3 2006

Vecka 39
25 september - 1 oktober

Veckans töntar är det s k partiet Sverigedemokraterna, som lyckats med konststycket att inte bara ha personer som inte ens är med i deras parti på valsedlarna, utan även ha dem så högt upp att de valts in i respektive kommunfullmäktige. Hur seriöst och välorganiserat kan ett sådant parti vara? Någon form av koll och engagemang i partiet borde väl vara ett krav för att hamna på en valsedel? Och hur tänker folk som röstar på dem? Sverigedemokraterna har fått mandat i ungefär varann kommun och fick i Riksdagsvalet mer röster än Junilistan och FI tillsammans...
Källa

Vecka 38
18 - 24 september

Stor tönt är förstås Lars Ohly, som tappade besinningen i TV p.g.a. en besk överdriven "sanning" från Marie Söderqvist. Detta trots att han efter den stora valförlusten påstått att han är nöjd. Det visade långfingret i sig är dock inte orsaken till töntutnämningen, eftersom det trots allt är det officiella Farbror Torsten-tecknet. Orsaken ligger snarare i att Ohly, som kallar sig feminist, blir så arg på en kvinna. Och det bara för att han fick höra att han gjort sig av med oliktänkande i partiet. Dessutom hävdar kommunist-Ohly att Söderqvist "ligger något till höger om Djingis Khan". Var ligger Ohly själv då? Till vänster om en leprasmittad hyena som just badat i en överfull latrin?
Källa.

Veckans töntar är även de ungdomar i SSU Uppland som i Sävja utanför Uppsala sprang omkring med megafoner och skrek att folk inte fick rösta på högern. Detta skedde vid 18-tiden på valdagen 17 september, när de flesta svenskar redan röstat. Snacka om desperat röstfiske.
Källa.

Vecka 37
11 - 17 september

Stora töntar är tecknaren Pontus Lundkvist och hans sjuka serie Golfarupproret. Töntar i LO och Seko delade ut den på sin familjedag på Kolmården, trots att den innehåller morbida lögner om likskändning och rasism. Vore det inte bättre om vänstern försökte kritisera högeralliansen via konstruktiva argument? Eller kan de inte?
Källa.

Veckans andra store tönt är en amerikan som heter Mony Vital. Orsaken är att han tror att han inte kommer att dö. "Ingen kan dö såvida inte han tror på döden", och "Jag kommer aldrig någonsin dö" är två citat från honom. Om ett fåtal decennier när han är riktigt gammal och nära döden är han nog inte lika kaxig.

Den kristna gruppen Plymouthbröderna är också töntar, för de anser att kvinnan är underställd mannen och att den vetenskapliga utvecklingen till skada för samhället.

Vecka 36
4 - 10 september

Veckans tönt är Bror Wennström, för alla bilderna på hans favoritdiktatorer som han har på sitt kontor (tillhörande Kommunisterna i Gällivare). Och så klagar han på bristen på uppmärksamhet i medierna, precis som det inte redan var tillräckligt med tokigt folk där.

Vecka 35
28 augusti - 3 september

Nej, djur är inte människor. Men det förstår inte alla. Ett gäng hycklare som inte förstår är den förvirrade gruppen PETA, så därför är de veckans töntar. Även en grupp som heter ADL är töntar, precis som töntarna nämnda här nedan.

    Motivering:
  • Enligt Animal Interest Alliance är PETA sektliknande och inte en djurrättsorganisation, eftersom de använder djuren som ursäkt för att kunna ägna sig åt utpressning och terror.
  • Enligt Center for Consumer Freedom jämför PETA boskapsfarmar med Hitler-Tysklands koncentrationsläger. Hur etiskt och moraliskt rätt är det att jämföra förintelsens offer med kycklingar?
  • PETA:s ordförande och grundare Ingrid Newkirk hävdar helt öppet att djuren "är vår tids slavar".
  • PETA vill befria djuren helt ("total animal liberation" enligt Ingrid Newkirk), vilket innebär att blindhundar, husdjur och ridning, och honungsätande skulle bli förbjudet. Precis som möjligheten att döda myggor och flugor. Något som alla djurälskare som stöder PETA inte alltid är informerade om.
  • Utan djurförsök skulle läkemedel inte kunna hjälpa miljoner människor överleva och må bra. PETA:s vice ordförande Mary Beth Sweetland skulle t.ex. inte finnas utan djurförsök, eftersom hon måste ta insulin (som testats på hundar). Snacka om hyckleri att vara motståndare till djurförsök när det räddat ens liv.
  • Enligt PETA:s egna uppgifter dödar de av barmhärtighetsskäl ca 2/3 av de djur som de räddar. Ändå kritiserar PETA djurvårdsförvaltningar för att de tar hand om t.ex. aggressiva herrelösa hundar (som annars kunde ha typ bitit ihjäl ett litet barn) och avlivar de djur som måste avlivas.
  • PETA stödjer och finansierar vissa enskilda terrorister, personer som använder bomber. Animal Liberation Front, ALF, är en grupp där somliga lyckligtvis kastats i fängelse eftersom de begått grova brott. Rodney Coronado (även med i Earth First Movement och Sea Shepherd) är den kanske mest ökände boven. Enligt domen mot Coronado finns det en tydlig koppling till PETA:s grundare. Enligt PETA:s offentliga skatteuppgifter har de skänkt 45000 dollar till Coronados stödkommitté.
  • PETA:s officielle skitsnackare... eller om man så vill: talare, Gary Yourofsky, har suttit inne för flera brott.

Vecka 34
21 - 27 augusti

Veckans töntar är det slödder som försökte sabotera manifestationen mot fastighetsskatt i Kungsträdgården. När de snorungar i "Osynliga" och "Reclaim" som mest är ute efter bråk växer upp och skaffar sig en egen bostad kommer de att tänka om.

Vecka 33
14 - 20 augusti

Töntar är de moralister som i somras menade att om man åker till fotbolls-VM i Tyskland automatiskt accepterar landets lagar som tillåter prostitution. Om det vore på det viset skulle man ifall man åker till USA och tittar på ishockey acceptera deras lagar t.ex. dödsstraffet. Och åker man till Kina så accepterar man i konsekvensens namn diktaturen. Det är ett töntigt och knäppt sätt att resonera på. Ändå fanns det många som på fullt allvar gjorde det. Och somliga är nog tyvärr kvar i det tänket.

Vecka 32
7 - 13 augusti

Filosofen Torbjörn Tännsjö är en tönt för att han i den vilsna tidningen Arbetaren försvarat terrordåd mot israeliska civila eftersom det finns en "kollektiv skuld" hos israelerna. Med det sättet att resonera skulle det vara helt okay att ösa bomber över Palestina, Syrien och Iran eftersom deras befolkning har en "kollektiv skuld" (terroriststöd, demokratibrist, etc).

Vecka 31
31 juli - 6 augusti

Medier som överdriver är töntiga. Nu senast Aftonbladet som kallar Frank Lampards milda kritik mot Svennis träningsupplägg innan fotbolls-VM för en attack. När USA bombade Bagdad vid det andra Gulf-kriget så bokstavligt talat regnade det om nätterna bunkerbomber med en vikt på flera ton per bomb. Det är vad jag kallar en attack.

Lite töntig är också Emilia Carpinisan med vännina som halvnakna rusade upp på scenen för att "förstöra" för artisten Jonas "Basshunter" Altberg, eftersom bitcharna inte gillade låten. Att som kille få mört lammkött omkring sig torde snarast vara en belöning, men om det är vad man får om man irriterar folk med sin musik, då borde kanske man själv börja massproducera så dålig skräpmusik man kan...

Töntig är även kändisen Pete Doherty för han ser så fånig ut.

Vecka 30
24 - 30 juli

Spelmonopolets försvarare som hävdar att Svenska Spels marknadsföring ska informera och inte uppmuntra till spelande. I själva verket försöker ju Svenska Spel få oss att spela så mycket som möjligt (vilket är rationellt då de som andra bolag ska tjäna pengar). Töntigt att som somliga vara orolig för att spelberoendet i landet ska öka om monopolet avskaffas, Svenska Spel marknadsför ju redan för hundratals miljoner kronor per år med slogans som "Bli onödigt rik". Är det att informera? Är det att arbeta mot spelberoende?

Töntiga är även LO som vill lagstadga rätt till heltidsanställning. Om det skulle kunna gå bra, då skulle det också gå att lagstadga bort all arbetslöshet också. Men så enkelt är det tyvärr inte att få bra lön till alla. Om staten ska tvinga arbetsgivare att låta somliga få heltid kompenserar sig företagen med att anställa färre.

Vecka 29
17 - 23 juli

Jan Myrdal är givetvis en stor tönt eftersom han hävdar att diktaturen Iran har en folkvald regering. Eftersom ett icke-demokratiskt religiöst råd av mullor stoppar lagar och politiker de inte gillar är Iran förstås ingen riktig demokrati och inget att försvara.

Töntig är även Aftonbladets Olle Svenning som tyckte att arbetsrättskravallerna i Frankrike var det bästa som hänt sedan Berlin-muren föll. Är det så bra att ungdomarna blir våldsamma bara för att det ska bli lättare att anställa (och avskeda) dem?

Vecka 28
10 - 16 juli

Veckans töntar är alla som tycker det är coolt att storröka och supa sig stenfull. Erfarna vet att lagom är bäst.

Lite töntig är även Ingrid Jordebo som startat ett litet parti ingen hört talas om, men hon tror ändå hon kommer in i riksdagen i valet i höst eftersom Gud har talat om det för henne. Själv tror jag att jultomten kommer att hjälpa sossarna eftersom han är röd, och stålmannen hjälper nog borgarna eftersom han är blå.

Vecka 27
3 - 9 juli

Veckans töntutnämning går postumt till Karl Marx, för att han såg ekonomisk tillväxt som ett nollsummespel. Höjden av okunskap således, eftersom tillväxt gynnar främst fattiga och kapitalismen har trots allt minskat den absoluta fattigdomen i världen från 80 procent till 20 procent sedan början av 1800-talet. Töntiga är även de som kallar sig marxister och/eller hyllar massmördare och diktatorer som Hitler, Mao Zedong, Castro, och Che Guevara. Läs för övrigt gärna detta debattinlägg.


Copyright www.FarbrorTorsten.com 1997 - 2021


Annonsera - Ads  English humor  Hjälp till  Kontakt & info  Webbmasters & bloggare