Huvudmenyn
Bilder - Roliga
Brevgeneratorer
Elakheter
Filmer & klipp
Humornyheter
Listor
Namnhumor
Om Torsten & sajten
Ordvitsar
Politiska skämt
Roliga Historier
Satirnyheter
Spel
Tecknat
Tester
Texter
Tjänster
Utbildningar
Vykort / E-kort
Senaste Besökaren
Humor bl a i form av sådana här roliga bilder.
Ny Humor

Ny humor från Farbror Torsten finns på den mobilanpassade humorsajten.

Passande rubrik

Är du trött på PK-muppar? Läs Elakingens blogg.

Arkivet med Veckans Tönt

Veckans Töntar kvartal 2 2010

Vecka 25
21 - 27 juni

Töntar denna vecka är tonåringar som följer "modetrenden" att gå klädd som en varulv, med svans, huggtänder och allt. Och jag som tyckte att utsvängda jeans, precis som byxor som hänger eller har säckat ned, är jättetöntigt.

Vecka 24
14 - 20 juni

Det håller på att bli så varmt i Sverige att flyttfåglarna riskerar att svälta ihjäl på grund av insektsbrist. I alla fall enligt mejeriet Arla, som på ett filpaket har fått rena snurren. Varken sena eller tidiga vårar har ju fått flyttfåglarna att svälta ihjäl tidigare.

Vecka 23
7 - 13 juni

Att gå omkring i flytväst och släpa en gummiflotte genom Visby centrum är givetvis töntigt.
- Vi förbereder oss inför vattenhöjningen, säger Viktor Ekman, språkrör för Grön Ungdom Gotland.
Jag undrar vad nästa propagandasteg blir. Gå naken mitt i vintern som förberedelse för varmare tider?

Arlas tro på flyttfåglarnas död är också töntig.

Vecka 22
31 maj - 6 juni

Vissa kommunister är töntiga mest hela tiden. Den här gången har Nordkoreas statliga lobbyistmaskin KCNA basunerat ut att juiceföretaget Moranbong tagit fram en dryck som är botar och förhindrar fysiska och psykiska besvär samt skyddar arbetarna på kärnkraftsverk, smältverk och i sjukvården. Och allt tack vare 60 olika sorters "mikroelement" från olika växter... Kunde inte kommunistsvinen satsa på verkliga och viktiga saker som mänskliga rättigheter och demokrati istället?

Vecka 21
24 - 30 maj

Veckans töntar är tidningen Rolling Stone för att de tidigare utnämnde ett flertal investerare och företagare till "climate killers", klimatdödare. Artikeln har nyligen tagits bort från den rullande stenens hemsida, men nyheten finns att läsa här. Precis som om Warren Buffet skulle döda klimatet bara för att han bl a äger aktier i energibolag.

Vecka 20
17 - 23 maj

Svensk-koreanska föreningen är ett unikum att oupplysthet och naiv propaganda. Om DFRK, Demokratiska FolkRepubliken Korea, skriver kommunistlobbyn följande patetiska påhitt:

  • "I en internationell jämförelse är levnadsstandarden för DFRK:s medborgare hög."
  • "DFRK är ett land som hyllar vetenskap och rationalism..."
  • "Påståendet att Nordkorea skulle vara en diktatur bottnar i ett snävt perspektiv på olika politiska och ekonomiska system."
  • "Den högsta makten går inte i arv, utan ledarna utses efter sin allmänna kompetens och lämplighet av de politiska instanserna, ytterst av Högsta Folkförsamlingen."

Många kommunister hävdade ungefär samma saker om Östeuropa när kommunismens diktatur och svält härjade där. Vissa vaknade 1989 när järnridån började falla. Men den töntiga svensk-koreanska föreningen har tydligen fortfarande en naivare inställning till Nordkoreas kommunistiska diktatur, än vad ett litet barn som tror på jultomten har.

Vecka 19
10 - 16 maj

Töntar är alla våldsamma abortmotståndare som säger sig vara "pro life" men som inte lever upp till det utan i extremfallen mördar.

Vecka 18
3 - 9 maj

Veckans töntar är Klimax, eftersom dessa okunniga dysterkvistar vill lägga ned inrikesflyget (sic!). Vad blir nästa steg för Klimax - krav på nedläggning av alla sjukhus för att narkosen som söver patienter är mer växthuseffektskapande än koldioxid?

Vecka 17
26 april - 2 maj

Tönt är givetvis den iranske moraltanten Hojatoleslam Kazem Sedighi, som hävdar att utmanande kvinnlig klädsel skapar jordbävning. Han motbevisades med en bröstbävning, i den mån det nu går att motbevisa något med ett enda utfall.

Tönt är även Pär Holmgren, SVT:s förre meteorolog, eftersom han sprider sån extrem skräckpropaganda. Han är välmenande, men galen.

Vecka 16
19 - 25 april

Här är en intressant artikel för alla oss som hålla oss skeptiska trots att vi är miljövänner. Efter att IPCC förnekat den oerhört varma tidsperioden under medeltiden, startat en lobbysajt kallad RealClimate.org, tog sig enligt uppgift den engelske extremisten och politikern (i engelska Green Party) William Connolley friheten att skriva om 5428 artiklar på Wikipedia, där han var "website administrator". Dessutom raderade han 500 artiklar och blockerade 2000 andra skribenters arbeten. Vad är denne William Connolley om inte en tönt och censurivrare? Kanske skulle man skriva till wmconnolley@gmail.com och info-en-v@wikimedia.org och klaga.

Vecka 15
12 - 18 april

Saudiarabien har inte bara apartheid mot kvinnor i guds namn, de har också domstolar som vill avrätta spågubbar. Töntigt att inte kunna bli sekulariserad, utan på allvar tro att det finns farliga "trollkonster".

Vecka 14
5 - 11 april

Tänk om Farbror Torstens aprilskämt orsakade panik hos folk. Då skulle han minsann inte ringa och be om ursäkt likt den jordanska tidningen Al Ghad, som skrev att UFO:n hade landat. Folket i ökenstaden Jafr fick tydligen panik och borgmästaren Mohammed Mleihan förklarar:
"Eleverna gick inte till skolan, deras föräldrar var rädda och jag var nära att evakuera alla 13000 invånare."
Evakuera folk? Vart då - rakt ut i öknen? Och hur skulle det rädda dem från påhittade rymdvarelser? Tror folk på jultomten också?

Vecka 13
29 mars - 4 april

Moderaten Beatrice Ask blir veckans tönt eftersom hon nyligen föreslog att misstänkta sexköpare ska hängas ut. Den som är misstänkt är ännu inte dömd, och kan därför mycket väl vara oskyldig. Personer som aldrig dömts för något brott ska väl inte straffas?! Sådana här hjärnsläpp får mig att tycka att den där Bodström inte var så dum som justitieminister trots allt.


Copyright www.FarbrorTorsten.com 1997 - 2021


Annonsera - Ads  English humor  Hjälp till  Kontakt & info  Webbmasters & bloggare