Huvudmenyn
Brevgeneratorer
Elakheter
Filmer & klipp
Humorbilder
Humornyheter
Listor
Namnhumor
Om Torsten & sajten
Ordvitsar
Politiska skämt
Roliga Historier
Satirnyheter
Spel
Tecknat
Tester
Texter
Tjänster
Utbildningar
Vykort / E-kort
Senaste Besökaren
Humor bl a i form av sådana här roliga bilder.
Ny Humor

Ny humor från Farbror Torsten finns på den mobilanpassade humorsajten.

Passande rubrik

Är du trött på PK-muppar? Läs Elakingens blogg.

Arkivet med Veckans Tönt

Veckans Töntar kvartal 4 2010

Vecka 52
27 december - 2 januari

Veckans töntar är alla som slogs och skapade rök i Globen i matchen mellan AIK och Djurgården här om sistens. Väx upp, småpojkar!

Vecka 51
20 - 26 december

Veckans tönt är Kazakstans halvdiktator Nursultan Nazarbayev, som vid 70 års ålder uppmanar forskarna att göra honom odödlig. Eller åtminstone förlänga hans liv. Alla normala människor med någorlunda bra liv vill ju fortsätta att leva, men att det känns som att hans uppmaningar kommer alldeles för sent. Det låter mest desperat, eftersom det tar decennier i tid och miljoner dollar att forska fram nya mediciner som verkligen förlänger livet signifikant. Men Nazarbayev är väl så maktkåt att han inte ens accepterar att döden kommer att tvinga honom att släppa ifrån sig makten. Ge dig, gubbe!

Vecka 50
13 - 19 december

Oväntat nog är finansmannen Warren Buffett veckans tönt. Detta för hans uttalanden under hösten om att beskatta rika. Lätt för världens tredje rikaste man att kräva högre skatter: han är gammal och har därför relativt få år kvar att leva och har råd att bara ta ut en dollar om året i årslön. Då går det minsann bra att vilja ha höga inkomstskatter. Sen har Buffet helt rätt i att sänkt skatt för de som tjänar sämst är bra, synd bara att de rika inte i något land är tillräckligt många för att kunna finansiera en sådan skatteväxling.

Vecka 49
6 - 12 december

Veckans stora tönt är givetvis alla sexistiska och okunniga krönikörer, främst Natalia Kazmierska med motivering här. Hon målar nätet i svarta färger och hatar jämställdhetsivraren Pär Ström.

Tönt på nästan samma tema är även Alexandra Pascalidou, som i Metro visar upp en rejäl urringning samtidigt som hon skriver nedvärderade om en kvinna med urringning hon sett. Som om hon verkade förutsätta att andra kvinnor än hon själv inte kan välja vågade kläder frivilligt. Enligt undersökningar hävdar majoriteten av kvinnor att de använder smink och vågade kläder mer för att impononera på vänninor än att göra sig till för män. Ändå tar Paxal... Pascalidå.... för givet att kvinnan hon såg gjorde sig till för sin rike man. Och att deras förhållande handlar om pengar och status inte kärlek som går bortom ytan. Hon kan naturligtvis har rätt, men någon gång borde väl en etablerad krönikör kunna väga olika teorier mot varandra istället för att bara mala på med fördomar och måla världen i svartvitt.

Vecka 48
29 november - 5 december

Ojojoj, så farligt för feministen Kerstin Kristensen på Kvinnofridsakademin. En liten annons med en sexrelaterad ordvits. Ibland undrar jag hur de orkar. Visst var annonserna med texten "Sleep with us" dåliga, men var de ens mer kränkande för kvinnor?

Vecka 47
22 - 28 november

Tidningen Dagen skriver att "grekisk ortodoxa präster vill försäkra sig om att numret 666 inte finns med på de nya id-kort som lanseras i landet nästa år". Det finns tydligen töntiga kristna även i Grekland. 666 är bara siffror, hur mycket myten än säger att det är en symbol för djävulen, antikrist och den falske profeten.

Vecka 46
15 - 21 november

Resebyrån Nordic Latin Travel hyllar det fattiga Kuba som resmål i den nya småtöntiga modeflugan, ekoturism. Ekologiskt boende, lokalt producerad mat och småskalighet är det de lockar med i pressreleasen. Själv tror jag inte att det som lockar är enkelheten i den efterblivna kommunistdiktaturen, som helt enkelt inte råd med annat än primitiv produktion av mat. Visst är ekologiskt många gånger bra, men det som lockar turister till Kuba är sol, värme och cigarrer stora som bajskorvar. Jag blir alltid skeptisk när jag läser någon pretto töntskrift om hur mycket bättre det är att åka till fattiga diktaturer och bo och äta enkelt. Burma och Nordkorea är andra exempel på länder där folk lever ekologiskt, men det är ju inget bra med det i de fallen (heller).

Vecka 45
8 - 14 november

Vecknas töntar är Klimataktion som även är vinnare i SM i ouppnåeliga mål och välfärdsfientliga förslag.

Vecka 44
1 - 7 november

Vatikanens tidning L'Osservatore Romano nyligen hävdat att Homer Simpson har konverterat till katolicismen. Snacka om töntigt att försöka marknadsföra sin egen tro via en tecknad seriefigur som uppenbarligen inte alls är religiös. I familjen Simpson är det ju bara Marge som är aktivt kristen, och hon är protestant.

Töntar är även DN:s webb-TV som mitt upp i inslaget om Simpsons lägger en textannons ovanpå översättningen. Snacka om att via ett fult störmoment pissa tittarna i ansiktet!

Vecka 43
25 - 31 oktober

Veckans tönt är Ian Campbell i Coventry, för när han vaknade upp och såg hans krogragg samla ihop hennes grejer trodde han att hon var en inbrottstjuv. Han slog henne sex eller sju gånger i ansiktet och kastade ut henne! Sen somnade han om innan han vaknade och insåg vad han ställt till med. Det här med alkohol kan ha sina avigsidor...

Vecka 42
18 - 24 oktober

Veckans tönt är 59-årige Mark Smith som i september försökte råna en bank i Watsonville i California på 2000 dollar. Detta genom att säga att han hade en bomb i ryggsäcken. Det töntigaste var att han till slut blev övertygad om att istället sätta sig ned och förhandla om att ta ett lån. Och då var det inte svårt för polisen att hinna dit och ta tönten.

Töntar är även alla i september och oktober som köpte övervärderade HQ-aktier och behöll dessa. Om ett bolag utan verksamhet och riktiga intjäningsmöjligheter har en substans på 2,15 kr per aktie är du en idiot och en tönt om du köper aktien för 12 kr och sedan behåller den.

Vecka 41
11 - 17 oktober

Den 22 september var det enligt vissa individer (som vill göra sig märkvärdiga?) den bilfria dagen. Så alla som åkte ambulans till akuten för att överleva gjorde alltså fel? Alla som åkte bil för att de behöver det i jobbet gjorde fel? Eller kanske är det så att bilfria dagar är dåliga?

Fast den stora töntigheten är egentligen alla som orkar bry sig om alla dessa speciella dagar som folk utnämner hela tiden. Jag tänker på allt från bilfria dagen till den helige Mikaels dag (3 oktober) och kanelbullens dag (4 oktober). För att inte tala om handduksdagen (25 maj). Vad kommer här näst? Små penisars dag? Alla röda näsors dag? Den svarta asfaltens dag? Nakna trädgårdstomtars dag? Självförnekelsedagen? Dagen för 37-åriga fiskare som gillar tomtebloss?

Vecka 40
4 - 10 oktober

Veckans tönt är Mårten Blomkvist, som sett en skräckfilm han inte förstår sig på. Varför låter DN en olämlig prettotönt recensera motsatsen till en tre timmar lång fransk pratfilm full med orättvisor och känslopjunk? Resident Evil 4 är ju zombieaction och endast för de som gillar den typen av filmer.

Veckans andra töntar är förstås 1010global för deras fascistiska klimatpropaganda.


Copyright www.FarbrorTorsten.com 1997 - 2021


Annonsera - Ads  English humor  Hjälp till  Kontakt & info  Webbmasters & bloggare