Huvudmenyn
Brevgeneratorer
Elakheter
Filmer & klipp
Humorbilder
Humornyheter
Listor
Namnhumor
Om Torsten & sajten
Ordvitsar
Politiska skämt
Roliga Historier
Satirnyheter
Spel
Tecknat
Tester
Texter
Tjänster
Utbildningar
Vykort / E-kort
Senaste Besökaren
Humor bl a i form av sådana här roliga bilder.
Ny Humor

Ny humor från Farbror Torsten finns på den mobilanpassade humorsajten.

Passande rubrik

Är du trött på PK-muppar? Läs Elakingens blogg.

Arkivet med Veckans Tönt

Veckans Töntar kvartal 1 2011

Vecka 13
28 mars - 3 april

Veckans tönt är återigen Venezuelas diktatoriske kuppmakare Hugo Chavez. Denna gång har han raljerat om att det var kapitalismen som förstörde civilisationen på mars (sic!).

Vecka 12
21 - 27 mars

Alla som tror på de dåligt researchade filmerna Zeitgeist är veckans töntar. Främst avses här den finansiella skräckpropagandan för de oinsatta som de här fantasifulla filmerna framför. Inte så konstigt att det dyker upp konspirationsteorier efter en finanskris, men ändå.

Vecka 11
14 - 20 mars

Veckans första tönt är Micke Persbrandt som varit ute och supit och knarkat. Först rattfylla och nu kokainmissbruk. Inte konstigt att Micke Persbrandt är så populär hos kvinnor när han är så folklig... och tar så mycket ansvar... och sköter sig... och följer lagen... och tänker på hälsan... och aldrig är inblandad i skandaler...

Töntar är även de som utförde och de som försvarar sexismen på ett dagis på Gotland, där enbart flickorna bjöds på semlor. Varför tvinga orättvisor på småbarn? Räcker det inte med att tjejerna får högst betyg i skolan, ska de få mer "godis" på dagis också?

Vecka 10
7 - 13 mars

Töntar denna vecka är Earth Hour som uppfunnit en digital lanterna, bara(?) för att det ska kunna släckas lampor även på nätet. Att de bara orkar.

Vecka 9
28 februari - 6 mars

    Veckans tönt är givetvis Gunnar Bergdahl på Helsingborgs Dagblad som sexistiskt och orättvist nog föreslår en skatt på män, en mansskatt. Sådana förslag är ett tecken på lobotomi av flera skäl:
  • För det första betalar vi män redan mycket mera skatt än kvinnor (högre lön innebär som bekant mer skatt).
  • Den dag ni kvinnor i genomsnitt förvärvsarbetar lika mycket som män får ni samma arbetslivserfarenhet som män och först då ska ni tjäna lika mycket pengar.
  • Nu är kvinnor hemma och njuter av samvaron med barnen mer än män och tjänar därför mindre pengar. Och ärligt talat, vad är bäst? Att tjäna mer pengar som männen gör - eller se barnen växa upp lite extra som kvinnorna gör?
  • Lägg till att kvinnor väljer låglöneyrken oftare än män så förstår man att det är en viss löneskillnad. Justerat för allt utom den erfarenhet som mer arbete ger skiljer det 6 procent i löneskillnad mellan män och kvinnor.

Endast töntar kan på fullaste allvar tro att man både kan äta kakan och ha den kvar. Vem är då denne knasboll Gunnar Bergdahl? Det svarar han på bäst själv:
"...det är vi som våldtar och misshandlar, kör rattfulla och beter oss."

Vecka 8
21 - 27 februari

Veckans töntar är två klimatnördar. Dels Finlands miljöminister Katrin Sjögren som föreslår en sexistisk straffskatt på män, dels Riksbyggens genomtöntiga klimatskola.

Vecka 7
14 - 20 februari

Veckans töntar är Tottenham Hotspurs för deras lågvattenmärke. Skambud är en sak, men bud under gränsen för skambud på bra spelare med 18-månader kvar på kontraktet är bara töntigt. 250000 pund för Evertons lagkapten Phil Neville är ju lika tokigt som samma belopp för Tottenhams skelett Peter Clutch eller vad han heter.

Vecka 6
7 - 13 februari

Den amerikanske predikanten Pat Robertson är veckans tönt för alla korkade religiösa saker han sagt. Det kan inte vara lätt att vara exempelvis kristen när det finns sådana som Robertson som skämmer ut alla troende med sina konstiga påståenden, anklagelser och smutsiga förklaringar till världshändelser. Här är en av många som hatar Patten Robertson:

Vecka 5
31 januari - 6 februari

Veckans töntar är det statliga radioprogrammet Vetandets Värld, som drar en riktigt märklig och långsökt slutsats:
"Kan en klimatförändring påverka vårt vatten? Några varingar har vi fått; den mest uppmärksammade i Storsjön, där Cryptosporidium-parasiter har vållat mången magsjuka."
Kopplingen mellan klimatförändringar och Östersunds magsjukebakterie känns något långsökt... för att inte säga sinnessjuk.

Bäst att vi muntrar upp oss med ett litet rim:

Storsjön ligger hård och vit,
gömmer liten parasit.
Kylan biter, jämten skiter
- firar jul på stolen vit.

Vecka 4
24 - 30 januari

Veckans töntar är givetvis arga gubbar som inte kan behärska sig utan tappar ansiktet fullständigt framför journalisters mikrofoner. Det handlar förstås om Thomas Olsgården och Ingvar Kamprad.

Vecka 3
17 - 23 januari

All pajkastning i klimatdebatten börjar bli direkt töntig. Stockholmsinitiativet och domedagspredikanterna i Uppsalainitiativet har allt mera börjat lämna klimatdebatten för att istället ägna sig åt personliga påhopp eller elaka generaliseringar. DN inkluderat. Antagligen gör det här att folk misstror båda sidor alltmer, eller slutar att bry sig. För varför bry sig nu när det är först om 50-100 år vi får facit på skräckscenariona?

Vecka 2
10 - 16 januari

400 meterslöparen LaShawn Merritt hävdar att det var ett penisförlängningsmedel som gjorde att han åkte fast i ett dopingtest. "Once you go black..." Läs mer på The Telegraph, som tydligen inte kan bestämma sig om de ska kalla honom LeShawn eller LaShawn.

Vecka 1
3 - 9 januari

2011 års första tönt är dejtingrådgivaren Scot McKay, som verkar tro att tjejer kan attraheras av hans 2-årige sons maskulinitet (sic!).


Copyright www.FarbrorTorsten.com 1997 - 2022


Annonsera - Ads  English humor  Hjälp till  Kontakt & info  Webbmasters & bloggare