Huvudmenyn
Bilder - Roliga
Brevgeneratorer
Elakheter
Filmer & klipp
Humornyheter
Listor
Namnhumor
Om Torsten & sajten
Ordvitsar
Politiska skämt
Roliga Historier
Satirnyheter
Spel
Tecknat
Tester
Texter
Tjänster
Utbildningar
Vykort / E-kort
Sök på sajten
Senaste Besökaren
Humor bl a i form av sådana här roliga bilder.
Passande rubrik

Är du trött på PK-muppar? Läs Elakingens blogg.

Krönikor och kåserier

Berättelser  Limerickar  Krönikor  Filmrecensioner  Roliga Dikter  Sorgligt  Sagor  Övrigt

Redskapsgympa måste vara frivilligt

Alla kommer vi väl ihåg redskapsgymnastiken i grundskolan. Jag och säkert många med mig som saknade allt intresse och talang för sådant minns det med fasa. Andra har kanske haft turen att glömma eländet (lyllosar).

Alla dessa farliga och meningslösa övningar, exempelvis trampolin. Efter några enkla hopp i början blev det snart dags att försöka göra en volt så man riskerade att landa fel nacken/ryggen eller varför inte bredvid madrassen. Men det mest meningslösa är ändå räck. Varför ska man sno runt en ribba? Ni har väl sett vilka enorma armmuskler de som tävlar i romerska ringar har. Har ni någonsin sett den muskelmassan på en högstadieelev? Tänkte väl det. Hur många kan egentligen orka träna med detta redskap.

Hoppa bock är en klassisk mardröm (dock klart lättare än baklängesvolter och flickflack etc). Hur svårt är det att förstå att de flesta människor senare i livet aldrig någonsin kommer att med särade ben hoppa/flyga fram med skrevet först mot något stort, högt och hårt som ska passeras? Särskilt när det går att gå runt hindret. Och att det här att gå på bom högt ovan mark. Ja, det är bra att ha tränat balansen, men se till att bommen är så nära marken som möjligt. Somliga är höjdrädda eller bara allmänt rädda för att tappa balansen från höga höjder. Ute i verkligheten kan det ju räcka med en vanlig trottoarkant för att träna balansen. Annars går det bra med en vanlig balansplatta.

Men någon nytta har man väl även av redskapsgymnastik, undrar vän av ordning. Ja antagligen, men det finns alltid alternativa övningar som ger samma effekt. Och tro mig, det är bättre att ta en joggingtur eller spela någon bollsport om man föredrar det, än att som jag fick göra på redskapsgymnastiken - gå från station till station och frysa och ha jättetrist och känna mig klumpig och oduglig. Om ett barn verkligen inte vågar och absolut inte kan, då blir barnet förstås overksamt. Och vilken normal fysisk aktivitet är inte bättre än ingenting? Särskilt nuförtiden när det stora stillasittandet breder ut sig bland befolkningen.

Stackars de barn som har en överpräktig auktoritär idrottslärare, som alltid haft lätt för all svår idrott och som därför saknar insikt om hur det kan vara, och som tror sig kunna övertyga (läs tvinga) ungarna genomföra övningarna. Frivillighet är ett krav för att alla ska få nytta av varje idrottslektion. Somliga saker kan faktiskt inte alla lära sig. Se klippen högst upp i högermenyn om ni inte tror mig.

Farbror Torsten
www.FarbrorTorsten.com
Skriv ut sidan      Till texterstartsidan

Se galen gymnastik
Gymnastikparodi
Ladda ner gymnastik
Hoppa bock (grupp)
Gymnastikolyckor
Gympahopp
Gympa på bom
Hoppa bock
Senaste dumheten
Farbror Torsten-citat
"Ont om pengar är det ofta gott om!"
Generatorer
Affärsfloskler
Citat
Demonstrationståg
Hor-O-Skåpet
Könsord
Ordstäv
PK-floskler
Pinsamheter
Polisfloskler
Politiska floskler
Raggningsrepliker
Ranelidska
Religion
Sagor & historier
Sexism
Skryt
Ursäkter
Vinprovning
Visdomar
Slumpat Kändiscitat
"Jag är glad att jag har lagt av med droger och alkohol. Det skulle vara fruktansvärt att se ut som Keith Richards. Han liknar en apa med ledinflammation."
Elton John säger en elak sanning.
Sexistkrig
Även idag säger den pinsamma rabiatfeministen Anna Ardin åt Farbror Torsten att han borde beläggas med en lika fet som dryg mansskatt!
Slumpat namn
Fjolle Brattwurst
Slumpad ordvits
- Hur kan han bli pilot?
- Han hade väldigt högtflygande planer.
Slumpad elakhet
Det vore underbart om du blev slaktad av en maskinhyvel, ditt megakräk!

Copyright www.FarbrorTorsten.com 1997 - 2019


Annonsera - Ads  English humor  Hjälp till  Kontakt & info  Länksamlingen  Webbmasters & bloggare